top of page

Fikse schadevergoeding voor plaatsen neprecensies!


Internetpesters opgelet!

Als ondernemer moet je het soms hebben van de recensies. Iemand doet een goed woord over je onderneming waardoor je nieuwe klanten binnenhaalt. Tegenwoordig is het bijna niet weg te denken dat je ook nog even snel op internet kijkt om te zien hoe anderen de omgang met de onderneming hebben ervaren. Deze recensies zijn dus van groot belang voor de ondernemer. Maar wat als er iemand is die het de ondernemer zuur wil maken en om die reden neprecensies gaat verspreiden? Los van het feit dat dit vervelend is voor de ondernemer, is gebleken dat het de pester duur kan komen te staan.

Onlangs is een pester die een kinderdagverblijf in Amsterdam zwartmaakte door negatieve recensies te plaatsen op Google Maps, door de rechtbank Amsterdam veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding. De auteur schreef onder meerdere namen o.a. dat huilende kinderen werden genegeerd, dat ‘bij het bedrijf alles om geld draait’ en noemde de situatie van het kinderdagverblijf “hysterisch”.

Bij nader onderzoek door de uitbuiters naar de recensies bleek dat de namen die werden gebruikt om de recensies te plaatsen niet voorkwamen in het klantenregister van het kinderdagverblijf. Via meerdere gerechtelijke procedures tegen Google kwamen de uitbuiters van het kinderdagverblijf achter de identiteit van de pester. De pester werd uiteindelijk veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding ter hoogte van € 13.702,00.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Kleine kop
bottom of page