top of page

Pas op de listige werknemer!

Pas op de listige werknemer!

Stel een werknemer houdt zich niet aan de bepalingen uit de arbeidsovereenkomst. De gedragingen van de werknemer zijn dusdanig dat zij een dringende reden opleveren die een ontslag op staande voet rechtvaardigen. Je besluit om deze reden om de werknemer op staande voet te ontslaan. De werknemer verzoekt je vervolgens om hem geen ontslag op staande voet te verlenen. Hij geeft aan in plaats daarvan zelf ontslag te nemen. Omdat je niet de moeilijkste werkgever bent, besluit je hier in mee te gaan. Je gunt de werknemer namelijk nog wel succes in zijn verdere carrière. Zo afgesproken zo gedaan. De werknemer ondertekent direct een brief waarin vermeld staat dat hij op eigen verzoek ontslag neemt.

Twee dagen later geeft de werknemer te kennen dat hij de beëindigingsovereenkomst herroept. Op basis van de wet heeft de werknemer in beginsel 14 dagen om de beëindigingsovereenkomst te herroepen. Dit houdt in dat de overeenkomst geacht wordt niet te zijn geëindigd. Van deze mogelijkheid heeft de werknemer in de bovengenoemde situatie gebruik gemaakt. Natuurlijk geef je de werknemer direct te kennen dat dit niet de bedoeling is en dat hij eigenlijk op staande voet was ontslagen. Dit verweer heeft helaas geen baat meer. Nu je de werknemer niet op staande voet hebt ontslagen maar hem uit medeleven op eigen verzoek ontslag hebt laten nemen, heeft hij de bevoegdheid om de beëindigingsovereenkomst te herroepen.

Bent u voornemens om een werknemer op staande voet te ontslaan en wilt u er ook zeker van zijn dat dit mogelijk is? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Voor de hele uitspraak klik hier.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Kleine kop
bottom of page