top of page

Hap uit donut levert ontslag op staande voet op!


Hap uit donut levert ontslag op staande voet op!

Een supermarktmedewerkster wordt op staande voet ontslagen vanwege het nemen van een hap uit een donut. Werkneemster heeft in het magazijn, na afloop van haar werktijd, een hap genomen van een donut die deel uitmaakte van een grote partij donuts die na afloop van de werkdag zouden worden weggegooid omdat ze niet langer houdbaar waren. Dit ontslag op staande voet wordt door de kantonrechter Zaanstad vernietigd omdat er geen sprake was van een dringende reden.

Het betreft hier de supermarkt Deen. Deen heeft in haar huishoudelijk reglement onder andere bepalingen opgenomen ten aanzien van eten en drinken op de werkvloer en diefstal. Werknemer is meerdere malen gewaarschuwd voor onder andere het niet tijdig afrekenen van artikelen die zij had genuttigd en het gebruik van producten uit de winkel zonder toestemming.

De rechter vond ontslag op staande voet echter te ver gaan omdat werkneemster 17 jaar in dienst is geweest bij Deen en dat zij na het ontslag op staande voet aangewezen zal zijn op een bijstandsuitkering, waarop een sanctie zal worden toegepast hetgeen ingrijpende gevolgen heeft op haar inkomenssituatie en haar positie als alleenstaande ouder.

Toch heeft de rechter wél de arbeidsovereenkomst ontbonden wegens ernstig verwijtbaar handelen omdat werkneemster op grove wijze haar verplichtingen uit de arbeidsovereenkomst, en met name de huisregels, heeft geschonden door de hap uit de donut te nemen. Werkneemster was bekend met het strikte beleid van Deen en zij had voor soortgelijke incidenten al vaker een waarschuwing gekregen waardoor de rechter oordeelt dat er sprake is van ernstig verwijtbaar handelen aan de zijde van werknemer.

Wilt u overgaan tot ontslag op staande voet? Neem dan eerst contact op met ons op en wij helpen u graag verder!

Voor de hele uitspraak klik hier.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Kleine kop
bottom of page