top of page

Hoe spot je een dief?


Hoe spot je een dief?

De bedrijfsleidster van een kledingzaak hangt na een aantal diefstallen een notitie in het personeelstoilet. Op dat briefje staat naast een aantal andere aandachtspunten om diefstal te voorkomen het volgende:

"Hoe spot je een dief?

-Antillianen/gouden tanden

-armoedige kleding: kapotte schoenen

-mensen die zenuwachtig lijken

-mensen die lang blijven hangen op een plek

-vragen stellen over items waar ze niet eens naar gekeken hebben = afleiden"

Ze wordt, nadat het briefje er al een maand hangt, op staande voet ontslagen wegens discriminerende opmerkingen. Ze is het niet eens met het ontslag op staande voet en krijgt van de kantonrechter gelijk. Dit, omdat het briefje er al een maand hing (een ontslag op staande voet moet onmiddellijk, althans na zeer korte tijd worden gegeven).

Verder was het maar 1 zin van een hele notitie met een groot aantal andere aandachtspunten om diefstal te voorkomen, hoe discriminerend en/of kwetsend die zin “Antillianen/gouden tanden” dan ook op zichzelf genomen is. De bedrijfsleidster moet op straffe van een dwangsom van maximaal € 10.000,00 weer toegelaten worden tot haar werk.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Kleine kop
bottom of page